top of page

WIJN

KLIMAAT, TERROIR, DRUIF, WIJNMAKER

Bij Smaak van ’t Weeshuys kan je terecht voor een goede selectie van kwaliteitswijnen. In onze winkel vind je hoogwaardige Europese wijnen uit landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië en Oostenrijk. Als ‘guilty pleasure’ is hier Zuid-Afrika aan toegevoegd. Van rode en witte wijn tot aan mousserende wijn; bij ons wijnhuis vind je waar je naar op zoek bent.

Artisanale wijnboeren

De eigenaar van de winkel, Marco IJpma, heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt als sommelier in diverse toprestaurants. Wij proberen de wijnen die Marco de afgelopen jaren heeft geschonken aan zijn gasten terug te brengen naar de wijnliefhebbers in Purmerend en omstreken. In ons assortiment vind je wijnen van klassieke en bekende druiven en wijnstijlen. We zien het daarnaast als uitdaging om daarbij wijnen te selecteren die gemaakt zijn van lokale druiven uit minder bekende wijngebieden.

We hebben een voorliefde voor de kleinere en artisanale wijnboeren die biologisch of biodynamisch werken, zowel in de wijngaard als in de wijnkelder. In deze wijnen proef je het karakter van de jaargang, bodem en de ambacht van de wijnmaker terug. Deze wijnen genieten dan ook niet voor niets onze voorkeur.

Persoonlijk wijnadvies

Ben je op zoek naar een luxe wijnwinkel in Purmerend? Loop dan gerust eens naar binnen bij Smaak van ’t Weeshuys. Wij voorzien je graag van persoonlijk en deskundig wijnadvies op maat. Vertel ons wat je gaat eten en wat je voorkeuren zijn, dan adviseren wij je over een passende wijn!

Contact

Heb jij interesse, vragen of opzoek naar een specifieke wijn? Vul dan het contactformulier in, mail (winkel@smaakvantweeshuys.nl of bel (0655565663) dan.

Image by Maja Petric

Artisanale wijnboeren

KUNDE EN VAKMANSCHAP

Image by Big Dodzy

Wijnadvies op maat

VERTEL WAT U GAAT ETEN EN DAAR ADVISEREN WIJ U EEN PASSENDE WIJN BIJ

bottom of page